Pano Çit Sistemleri
Siz değerli müşterilerimizin istediği ebatlarda yapılabilir.
Pano çit sistemleri 40x40 veya 50x50 köşebent demirler ile istenilen ebatlarda çerçeve demir imal edilir. İsteğe bağlı olarak hasır demiri , fens teli veya panelçit hasırı monte edilir. Profil Direkleri 50x50 2,00mm imal edilir istenilen renge boyanılabilir.
Pano Çit Sistemi Özellikleri
Pano çit sistemleri çeşitli gruplara ayrılmaktadırlar. Trapez pano, OSB ve plastik ferforje başlıca türleri arasında yer almaktadır.
Pano çit sistemleri çeşitlidir. Müşterinin ilgisi ve ihtiyacına göre üretilebilir yapıdadırlar. Hasır, demir, granit veya ahşap olarak üretilebilirler. Monte etmesi kolaydır. Yapımı sırasında çevreye herhangi bir zarar verilmez. Çit yapımı bir sanat olarak nitelendirildiğinden dekoratif çitler bulunmaktadır. Pano çit sistemleri çeşitlilik gösterir. Birçok şekilde ve modelde çit üretilebilir. Uzunluk, ebat ve sivrilik düzeyleri müşterinin seçimine kalmıştır. Bakımı kolay ürünlerdir, kir tutmazlar, her türlü hava koşuluna karşı dayanıklıdırlar. pano çit sistemlerinde; kırılma, bükülme veya devrilme görülmez. Islanmaya bağlı olarak yumuşamazlar. Bu nedenle kolayca silinebilirler. Genellikle villalar, siteler ve bunlar gibi özel mülkiyetlerde karşımıza çıkarlar. Nadir olarak şantiyelerde oluşan kötü görüntüyü engellemek ve çevreye gürültü vermemek amacıyla OSB türü pano çit sistemleri kullanılır. Pano çitlerin monte edilmesinde, monte edilecek alanın özellikleri büyük önem taşır. Bu özelliklerden faydalanılarak hazırlanan pano çitler daha verimlidir. Dekoratif görüntüsü bir yana güvenliğinizi sağlamak üzere üretilmişlerdir. Eski zamanlardan bu yana sıkça tercih edilen bir güvenlik önlemidir. Nadiren sınır belirlemek üzere de kullanılırlar.
Dekoratif amaçlı olarak birçok renk üretilmektedir. En iyi estetik görünümün yakalanabilmesi için çitler arasındaki mesafenin hesaplanması gerekir. Pano çitler bu hesaplara uyularak yapıldıklarında en iyi sonuç elde edilir. Pano çit sistemlerinde kalite önemli bir husustur. Düşük kalitedeki çitler kolayca kırılır ve yıpranırlar. Fırın boyalar ile boyanan galvaniz çitlerin renklerinde solma meydana gelmez. Güneş ısınları sonucu boyaları soyulmaz. Demir parmaklıklardan oluşan çitler bariyer olarak kullanılırlar ve aşılması zor engellerdir. Kar yağısı sırasında donma veya paslanma görülmez. Güçlendirilmiş çelikten üretilirler. İstenilen ebatlarda üretilebilirler. Müşteri memnuniyetinin ön planda olduğu ürünlerdir. Çitler döşenmeden önce arazi yapısı incelenir. Çitlerin birbirlerine geçirilmelerine yardımcı olan klipsleri bulunduğundan istenilen uzunlukta çitler dizilebilmektedir. Standart şekil kalıplarına göre üretilirler. Üretim esnasında tekli olarak üretilen çitler kolayca pano haline getirilebilirler.
Nadiren çitlerin üzerine güvenliği sağlamak amacıyla jiletli teller yerleştirilebilir. Bunun yanı sıra; Bahçeler, oto yollar gibi çeşitli alanlarda da karşımıza çıkmaktadırlar. Çitlerin kullanım alanlarını sınırlandırmak zordur. Perde duvarları düşmeyi engellemek üzere belirli ölçülerin altında yapılamazlar. Arazinin şekline göre hazırlanırlar. Bir çitin hazırlanışı diğerine göre farklıdır. Standart şekil kalıplarıyla üretilirler. Fakat müşterinin zevkine göre dizayn edilebilirler. Renk ve desen çeşitleri vardır.
Günümüzde sıkça rastlayabileceğimiz ürünlerdir. Bariyer görevi görürler. Eski zamanlarda insanlar alanlarını korumak üzere çite benzer yapılar oluşturmuşlardır. Oluşturdukları dik ağaç yığınlarından esinlenilerek günümüzdeki çit modelleri ortaya çıkmıştır. Güvenlik amaçlı kullanılmak üzere yapılsalar da günümüzde pano çit sistemlerinin estetik yapısı daha ön planda tutulmaktadır.
Pano Çit Sistemleri Kullanım Alanları;
- Park ve bahçeler
- Yol kenarları
- Siteler
- Villalar
- Sanayi bölgeleri